Proseckárna – místo pro dokonalou pohodu

 Elegance – lehkost – noblesa – to je prosecco. Italské lehké šumivé víno, které máme spojené s pohodou a osvěžujícími koktejly. Inspirovalo nás natolik, že jsme po něm pojmenovali naši novinku – kavárnu a bistro nazvané Proseckárna.

Previous slide
Next slide

Proseckárna je naše útulná „zašívárna“ s venkovní terasou. Může se pro vás stát  příjemnou odpočívárnou po náročné horské tůře nebo čekárnou na děti, než si dohrají na blízkém hřišti. Je i kavárnou – pro všechy kofeinoholiky i příležitostné grumány nabízíme různé druhy kávy a kávových specialit, ať už jsou to mléčné kávy (cappuccino, caffe latte) nebo kávy ledové. Vždy je u nás připravujeme z prémiových kávových zrn.

Jak už ale název napovídá, skutečný požitek u nás zažijí milovníci prosecca. V nabídce máme jak sudové, tak i lahvové prosecco, a na své si skutečně přijde každý. V našem malém ale dobře vyváženém portfoliu máme škálu prosecc od brutu, přes extra dry až po dolce . A pochopitelně také míchané nápoje z prosecca – aperol spritz, hugo spritz, limoncello spritz i mimosu. Největším hitem letošní sezóny je zatím jednoznačně drink Prosecco Sorbet – malinový sorbet zalitý tímto lahodným šumivým vínem. Z naší terasy si ho můžete vychutnat s pohledem na Sněžku. No nezní to prostě skvěle?

K proseccu nebo jednoduše jen tak k zakousnutí máme nabídku lehkých snacků. Můžete si vybrat ze zapečeného panini, sýrového nebo se  sušenou šunkou a mozzarellou, uzeninového talíře složeného ze zrající šunky, salámů picante a campogniolo a samozřejmě nesmí chybět ani sladká tečka. Odměňte se u nás borůvkovým koláčem nebo jablečným závinem, vaše chuťové pohárky budou nadšené…

Nejen pánové se v Proseckárně po procházce krkonošskou přírodou mohou odměnit i grappou, kterou u nás najdete v obou provedeních – bílá i hnědá pálenka.

Proseckárna má kapacitu 35 osob (22 míst uvnitř, 13 na terase) a je otevřená téměř každý den od 10 do 17:00. Najdete ji přímo v apartmánovém domečku Krnapka.

Věděli jste, že?

Prosecco je lehké a lahodné šumivé víno vyráběné metodou zrání ve velkých nerezových tancích a následným plněním ve vakuu. Prosecco se vyrábí jako víno šumivé (spumante) nebo perlivé (frizzante), ale povolená je i výroba vína tichého (tranquillo). Podle úrovně sladkosti, odborně řečeno podle obsahu zbytkového cukru, se dělí na brut, extra dry a dry (a výjimečně i extra brut). 

Název prosecco je odvozen od vesnice v romantické kopcovité krajině v severní Itálii, která byla v roce 2019 zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Naši partneři
bp logo
vchd
ski upa
upa ski
pivovar
nevecom