Kyselo, kucmoch a zelníky aneb Kulinářské speciality Krkonoš
V Krkonoších nebylo v dobách minulých snadné živobytí a hospodyňky si musely vystačit se skromnými potravinami, které zdejší drsný kraj poskytoval. Chovaly se zde ovce, krávy, občas vepříci, kamenitá políčka přinášela skromnou úrodu brambor, zelí, žita, ovsa nebo ječmene. I přesto se do dnešních časů dochovaly recepty na vynikající kulinářské speciality, které by návštěvníci Krkonoš neměli při svém putování místní krajinou minout.
Jídelníček našich předků na horách byl postavený na zelí, bramborách, houbách, luštěninách a čerstvých horských bylinkách. Na stálém menu v naší restauraci najdete mezinárodní kuchyni, ale na tradiční gastronomii rozhodně nezapomínáme. Zařazujeme ji do denního menu a pro přípravu používáme ty nejkvalitnější místní suroviny. Nechte se okouzlit vůní a chutí tradičních Krkonoš.
Kyselo
Hubník
Zelníky
Kucmoch
Bouda Malá Úpa
542 27 Malá Úpa